Ikona Transport prin curier rapid
Ikona Livrare in 24-48 de ore
Ikona Sistem de plata securizat, simplu si confortabil

Cele mai importante beneficii ale colostrului

Cele mai importante beneficii ale colostrului

Colostrul este un produs cu proprietăți unice. Se formează în mod natural în glandele mamare ale mamiferelor în ultima etapă a sarcinii și până la aproximativ 72 de ore după naștere. Este o secreție activă biologic, care asigură descendenților nou-născuți toate ingredientele necesare. Își construiește imunitatea și promovează dezvoltarea florei probiotice esențiale pentru buna funcționare a intestinelor. Factorii activi din colostrul bovin sunt foarte asemănători cu omologii lor umani, prin urmare aduc multe beneficii valoroase și pentru noi.

Beneficiile colostrului se vad in gama de produse Genactiv: pentru ingrijirea pielii, a parului, intarirea imunitatii, asigurarea sanatatii copiilor si a unei sarcini sigure pentru gravide.

Colostrul - sursa elementelor esentiale

Există mai mult de 250 de elemente biologic-active în colostru. Acestea sunt substanțe care susțin sistemul imunitar uman și au un impact semnificativ asupra dezvoltării microflorei intestinale. Acestea includ în principal: lactoferină, lizozimă, imunoglobuline (factori imuni), factori de creștere, hormoni, aminoacizi esențiali, vitamine (A, C, E, B1, B2, B6) și minerale (fosfor, magneziu, calciu, sodiu, potasiu) . Aceste substanțe fac ca printre beneficiile colostrului sa se numere intarirea imunitatii si asigurarea starii de sănătate.

Marele ajutor pentru sistemul nostru imunitar

Colostrul este utilizat ca supliment nutritiv natural care susține sistemul imunitar și organismul nostru în ansamblu. Unul dintre cele mai importante avantaje ale colostrului este faptul că participă la reînnoirea și dezvoltarea unei microflore intestinale prietenoase. Astfel, are un efect protector asupra intestinelor și mucoasei gastrice, îmbunătățind, de exemplu, etanșeitatea testutului epitelial intestinal.

Cu cât este mai mare impermeabilitatea acestui epiteliu, cu atât este mai bună protecția împotriva pătrunderii în sânge a agenților patogeni, adică a infectiilor. Dezvoltarea florei intestinale adecvate sprijină organismul nu numai la nivelul sistemului digestiv, ci și în ansamblu, îmbunătățind, de exemplu, mecanismele imunitatii naturale ale omului. Suplimentele nutritive din gama colostru pentru imunitate protejează împotriva agenților patogeni, hrănesc celulele și reduc incidența infecțiilor.

Îmbunătătirea capacităților mentale și fizice

Efectele colostrului asupra corpului nostru sunt extrem de versatile. Administrarea suplimentelor nutritive cu colostru este o modalitate nu numai de a îmbunătăți imunitatea intestinelor, ci și de a crește rezistența fizică și vitalitatea în timpul antrenamentelor intense (colostru pentru sportivi), de a îmbunătăți performanța sportivă (datorită conținutului bogat de proteine ​​și a factorilor de creștere), de a îmbunătăți starea de bine și procesele cognitive (prin conținutul de proteine ​​PRP), susținerea organismului după o boală și antibioterapie, inhibarea proceselor de îmbătrânire (efect antioxidant).

Printre beneficiile colostrului se numara si dezvoltarea intensivă a microflorei intestinale. Intestinul este centrul sistemului imunitar uman - conține 80% din celulele imune. Prin urmare, intarirea sa este extrem de importantă în dezvoltarea imunității și in mentinerea starii de bine.

Colostrul susține dezvoltarea așa-numitelor “bacterii bune” care alcătuiesc microflora intestinală (microbiota). Microbiota adecvată favorizează etanșeitatea intestinală, ceea ce face ca substanțele care pătrund în sânge să fie mai bine filtrate. Ca urmare, inhibă dezvoltarea diferitelor boli, inclusiv bolile autoimune sau hipersensibilitatea alimentară.


Efecte asupra frumuseții tale

Colostrul Genactiv și-a găsit aplicarea și în cosmetică. Colostrul bovin din crema Colostrigen R funcționează perfect în îngrijirea zilnică a pielii cu probleme diverse. Ajută la regenerarea celulară, ajuta la inchiderea rapida a ranilor, calmează iritațiile și încetinește procesul de îmbătrânire.

A doua linie de produse cosmetice Genactiv include preparate împotriva căderii părului și stimulării creșterii acestuia. Conform studiilor clinice, colostrul bovin aplicat pe scalp protejează împotriva efectelor nocive ale compușilor chimici și, de asemenea, regenerează puternic, întărind și îmbunătătinf starea părului.

Natural si sigur pentru toți

Colostrul natural poate fi utilizat de copii, adulți și seniori. De asemenea, nu există contraindicații pentru administrarea suplimentelor cu colostru impreuna cu alte medicamente, antibiotice sau în timpul sarcinii. Totusi, in cazul tratamentului imunosupresor și al administrarii de antiinflamatoare steroidiene sistemice, colostrul poate să nu aducă toate rezultatele așteptate. Nici in acest caz nu se inregistreaza niciun efect nociv asupra pacientului, dar trebuie consultati medicul dumneavoastră.

Fiind un produs natural format în glanda mamară a mamiferelor, colostrul bovin nu provoacă efecte secundare. Factorii săi activi sunt similari cu cei umani. Prin urmare, singura contraindicație a suplimentelor pe baza de colostru bovin poate fi o alergie la proteinele din laptele de vacă.

Desigur, timpul de colectare și metoda de procesare a colostrului sunt de o vitala importanță pentru eficiența colostrului. Numai colostrul Genactiv recoltat în decurs de 1-2 ore de la nastere și apoi supus procesului de liofilizare se poate caracteriza prin calitate, bioactivitate și valori nutriționale cât mai apropiate de materia primă proaspătă. Acesta este modul în care se procesează colostrul bovin prezent în produsele Genactiv. Acestea se disting prin cea mai înaltă calitate de pe piață și prin eficacitatea confirmată de studiile clinice.


Coșul tău: