Ikona Transport prin curier rapid
Ikona Livrare in 24-48 de ore
Ikona Sistem de plata securizat, simplu si confortabil

Colostrul: Cum functionează? Cat timp putem sa-l folosim?

Colostrul: Cum functionează? Cat timp putem sa-l folosim?
Primul aliment pentru toate mamiferele nou-născute este laptele matern, dar mai bine zis colostrul (sau colastra, cum spuneau batranii). Aceasta secreție este produsă cu putin inaintea nasterii până la câteva zeci de ore după sosirea lor în lume și oferă sprijin sistemului imunitar și întregului corp.

Conținutul colostrului este impresionant, avand peste 250 de substanțe bioactive. Acestea au un impact imens asupra bunei funcționări a sistemului imunitar și a sistemului digestiv. Utilizarea sistematică a colostrului sub formă de supliment menține și întărește imunitatea, restabilind vitalitatea și echilibrul organismului.

Beneficiile colostrului Genactiv pro-sănătate se datorează, printre altele, imunoglobulinelor, lactoferinei, lizozimelor, colostrininei și lactalbuminei. Proteinele din zer și cazeină, bogate în aminoacizi esențiali, au de asemeni o mare importanță.

Colostrul Genactiv este plin de vitamine într-o formă ușor digerabilă, inclusiv vitaminele A, C, E, B 1, B 2, B 6. În colostru există și minerale sub formă de calciu, magneziu, fosfor, potasiu și sodiu.


Colostru - dozare

Pentru a va bucura de beneficiile colostrului bovin Genactiv, il puteti folosi astfel:

 • Profilactic
  - 15 zile, de doua ori pe zi doza de baza sau
  - 30 zile, o data pe zi doza de baza

Pentru cele mai bune rezultate, se recomanda să folosiți colostrul bovin Genactiv de două ori pe an. Nu uitați să vă pregătiți pentru perioada de toamnă / iarnă de la mijlocul lunii august / începutul lunii septembrie folosind colostru pentru imunitate astfel. În caz de infecție în ciuda profilaxiei, administrati timp de 3-5 zile cate doua doze de baza.

 • Infecții sezoniere în absența profilaxiei
  - 15 zile, de doua ori pe zi doza de baza sau
  - 30 zile, o data pe zi doza de baza
  Incepeți tratamentul la primele simptome.
  În cazul unei alte infecții, administrati timp de 3-5 zile cate doua doze de baza.
 • Simptome cronice, infecții recurente, antibioterapie
  - 15 zile, de doua ori pe zi doza de baza sau
  - 90 zile, o data pe zi doza de baza
 • Deficiențe imune
  - 15 zile, de doua ori pe zi doza de baza sau
  - pana la 120 zile, o data pe zi doza de baza

Doză de bază = 2 capsule de 200 mg, 1 plic de 500 mg, 5 ml de suspensie

De ce conteaza calitatea colostrului?

Valoarea suplimentelor pe baza de colostru depinde de doi factori - rapiditatea recoltarii colostrului și metoda de uscare a acestuia. Obținerea colostrului în primele 1-2 ore de la începutul lactației asigură cel mai mare conținut de ingrediente bioactive. Acesta scade cu fiecare oră, transformând treptat colostrul în lapte. Cele mai bune suplimente sunt obținute datorită unei metode speciale de uscare bazată pe procesele de înghețare și uscare prin congelare. In acest fel, valoarea produsului proaspăt este menținută. Temperatura care nu depășește 40 ° C protejează proteinele conținute în colostru împotriva degradării. Când colostrul este uscat la temperatură ridicată, procesul de producție este mai rapid, dar substanțele active valoroase sunt distruse. Procesul de liofilizare este mai lent și generează costuri mai mari, dar garantează obținerea unui produs natural cu valoare completă.

In conditiile in care nou-născuții nu au un sistem imunitar bine dezvoltat, colostrul primit de la sânul mamei este cel care îi protejează de boli. Cu toate acestea, copiii mai mari, adulții și vârstnicii au, de asemenea, o problemă cu imunitatea. Colostrul sub formă de suplimente, obținut de obicei de la vaci, este un intaritor natural puternic si cuprinzător pentru persoanele de toate vârstele.

În cazul copiilor cu vârsta sub 2 ani, decizia de administrare a colostrului trebuie luată de părinți sau de un medic. Colostrul obținut de la vaci este foarte asemănător cu primul aliment uman, de aceea singura contraindicație pentru utilizarea acestuia este hipersensibilitatea la proteinele din lapte.

Pentru persoanele cu intoleranță la lactoză, se recomandă utilizarea colostrului luat în primele 1-2 ore, deoarece conținutul de lactoză este foarte scăzut.

Coșul tău: