Ikona Transport prin curier rapid
Ikona Livrare in 24-48 de ore
Ikona Sistem de plata securizat, simplu si confortabil

Colostrul - pentru sănătate și frumusețe

Colostrul - pentru sănătate și frumusețe
Dacă aveți probleme de sănătate și nu știți nimic despre colostru, atunci pierdeți cel mai bun tratament pe care îl puteți primi vreodată. Colostrul este un supliment nenumărate beneficii pentru sănătate pentru fiecare persoană de orice vârstă, sex și rasă. Nu numai că oamenii îl iubesc datorită multiplelor sale beneficii, dar colostrul este unul dintre cele mai uimitoare super alimente de pe planetă.

Dacă aveți probleme de sănătate și nu știți nimic despre colostru, atunci pierdeți cel mai bun tratament pe care îl puteți primi vreodată. Colostrul este un supliment nenumărate beneficii pentru sănătate pentru fiecare persoană de orice vârstă, sex și rasă. Nu numai că oamenii îl iubesc datorită multiplelor sale beneficii, dar colostrul este unul dintre cele mai uimitoare super alimente de pe planetă. Așadar, adăugarea de colostru în dietă este importantă, întrucât ajută mult în demersul de a te face mai fericit și mai sănătos.

Colostrul este un lichid mamar produs de oameni, vaci și alte mamifere imediat după naștere, înainte de apariția laptelui matern obișnuit.

Este foarte hrănitor și conține niveluri ridicate de anticorpi, care sunt proteine ​​care luptă împotriva infecțiilor și bacteriilor. El conține mult mai mulți nutrienți decât laptele normal.

Colostrul stimulează creșterea și sănătatea sugarilor și a nou-născuților, dar cercetările arată că administrarea suplimentelor de colostru bovin poate întări imunitatea, poate ajuta la combaterea infecțiilor și poate îmbunătăți sănătatea intestinelor pe tot parcursul vieții.

Este o sursă importantă de nutrienți care promovează creșterea și combate bolile la sugari, dar poate fi consumată și în alte faze ale vieții (adulți, bătrâni, sportivi, gravide, etc) - de obicei sub formă de supliment.

Chiar dacă toate mamiferele produc colostru, suplimentele sunt fabricate de obicei din colostrul vacilor. Acest supliment este cunoscut sub numele de colostru bovin.

Colostrul bovin este similar cu colostrul uman - bogat în vitamine, minerale, grăsimi, carbohidrați, proteine ​​de combatere a bolilor, hormoni de creștere și enzime digestive.

Suplimentele de colostru bovin au devenit populare în ultimii ani, deoarece pot stimula imunitatea, combate infecțiile și pot îmbunătăți sănătatea intestinelor.

Pentru aceste suplimente, colostrul bovin este liofilizat (uscat la rece) în pastile sau în pulberi care pot fi amestecate cu lichide. Colostrul bovin are de obicei o culoare galben deschis și un gust și miros subtil care seamănă cu laptele de unt.

Colostrul este mai bogat în proteine, grăsimi, carbohidrați, magneziu, vitamine B și vitamine A, C și E decât laptele de vacă. În timp ce colostrul este bogat în micronutrienți, vitamine și minerale, beneficiile sale dovedite pentru sănătate sunt legate în principal de compuși proteici specifici, care includ:

  • lactoferina. Lactoferina este o proteină implicată în răspunsul imun al organismului la infecții, inclusiv cele cauzate de bacterii și viruși.
  • Factori de creștere. Factorii de creștere sunt hormoni care stimulează creșterea. Colostrul bovin este deosebit de bogat în doi hormoni pe bază de proteine, factori de creștere asemănători insulinei 1 și 2 sau IGF-1 și IGF-2.
  • Anticorpi. Anticorpii sunt proteine, cunoscute și sub numele de imunoglobuline, utilizate de sistemul imunitar pentru combaterea bacteriilor și a virușilor. Colostrul bovin este bogat în anticorpi IgA, IgG și IgM.


Deoarece colostrul bovin este încărcat cu substanțe nutritive care luptă împotriva bolilor și promovează creșterea, acesta poate fi capabil să stimuleze imunitatea, să trateze infectiile și să ofere mai multe beneficii conexe la om de-a lungul vieții.

Cercetările arata că administrarea de colostru bovin poate întări sistemul imunitar, combate infecțiile care cauzează diaree și pot promova sănătatea intestinelor.

Poate crește imunitatea

Colostrul bovin vă poate întări sistemul imunitar și vă poate ajuta corpul să lupte împotriva agenților care cauzează boli.

Efectele de stimulare a imunității colostrului se datorează în principal concentrației sale ridicate de anticorpi IgA și IgG. Anticorpii sunt proteine ​​care luptă împotriva virușilor și bacteriilor.

Cercetările arată că suplimentele de colostru pot fi deosebit de eficiente în creșterea imunității la sportivii de elită.

Un studiu de 12 săptămâni efectuat pe 35 de alergători adulți la distanță a constatat că administrarea zilnică a unui supliment de colostru bovin a crescut cantitatea de anticorpi IgA de salivă cu 79%, comparativ cu nivelurile inițiale.

Cercetătorii au sugerat că nivelurile mai ridicate de salivă ale IgA pot întări imunitatea și pot spori capacitatea organismului de a combate infecțiile tractului respirator superior.

Un alt studiu efectuat pe 29 de cicliști de sex masculin a observat că administrarea a 10 grame de colostru bovin pe zi timp de 5 săptămâni a împiedicat scăderea postexerciției a celulelor imune și a redus riscul simptomelor infecției respiratorii superioare comparativ cu un placebo.

Poate preveni și trata diareea

Compușii din colostrul bovin - în special varietatea anticorpilor și proteina lactoferină - pot ajuta la prevenirea diareei asociate cu infecții bacteriene și virale.

Un studiu efectuat la 87 de adulți care suferă de diaree asociată cu HIV a constatat că administrarea a 100 de grame de colostru bovin pe zi împreună cu medicamentele tradiționale antidiareice a scăzut semnificativ frecvența scaunelor cu 21% mai mult decât medicamentele tradiționale singure.

Mai mult, vacilor li se pot administra imunizări împotriva tulpinilor specifice de bacterii pentru a produce colostru bogat în anticorpi care pot combate infecții specifice.

Aceste tipuri de colostru bovin sunt considerate hiperimune și ar putea fi o modalitate eficientă de a trata anumite infecții la om, precum cele cauzate de bacteriile Escherichia coli (E. coli) și Shigella dysenteriae.

De exemplu, studiile arată că colostrul hiperimun poate preveni un tip de diaree cunoscută sub numele de diaree de călător, care este de obicei cauzată de bacteriile E. coli.

Un studiu efectuat pe 30 de adulți sănătoși a constatat că cei care au luat o doză zilnică de 1.200 mg de colostru bovin hiperimun conținând anticorpi care luptă împotriva bacteriilor E. coli au fost cu 90% mai puține șanse de a dezvolta diaree de călător decât cei care au luat un placebo.

Colostrul bovin vă poate întări intestinele și combate infecțiile din tractul digestiv.

Atât studiile efectuate pe animale, cât și pe cele umane arată că colostrul bovin poate stimula creșterea celulelor intestinale, poate întări peretele intestinal și poate preveni permeabilitatea intestinală, o afecțiune care face ca particulele din intestin să se scurgă către restul corpului.

Aceste efecte benefice se datorează probabil lactoferinei și factorilor de creștere pe care îi conține.

Un studiu efectuat pe 12 sportivi care au fost susceptibili la permeabilitatea intestinală din cauza exercițiilor fizice grele a constatat că administrarea a 20 de grame de colostru bovin pe zi a împiedicat 80% din creșterea permeabilității intestinale experimentată de cei care au luat un placebo.

Un alt studiu a observat că folosirea clismelor cu colostru poat fi utilă în tratarea colitei, o afecțiune caracterizată prin inflamația mucoasei interioare a colonului.

Un studiu efectuat pe 14 adulți cu colită care luau medicamente tradiționale a constatat că administrarea de clisme de colostru bovin, în plus față de medicamentele obișnuite, a redus simptomele mai mult decât medicamentele singure.

Colostrul contine antioxidanți și are un puternic efect anti-îmbătrânire, acesta fiind unul dintre importantele beneficii pentru care trebuie să utilizați suplimente de colostru.

Antioxidanții sunt fântâna tinereții. Colostrul conține precursorul glutationului, precum și antioxidanți despre care se știe că curăță poluanții de pe piele și din corp și inversează daunele cauzate de nivelurile ridicate de specii reactive de oxigen și de stresul oxidativ.

De asemeni, suplimentele pe bază de colostru pot fi utilizate pentru a îmbunătăți performanța atletică. Într-un studiu realizat cu echipe de hochei, majoritatea jucătorilor folosesc suplimente de colostru pentru a îmbunătăți performanța și a reduce timpul de recuperare. Colostrul îmbunătățește performanța sprintului, salturile verticale și îmbunătățește masa musculară slabă.

Similar cu alte produse lactate, colostrul crește masa musculară dacă este luat în mod regulat. S-a dovedit că are o capacitate proteică superioară pentru creșterea masei musculare slabe.

Colostrul are beneficii suplimentare dincolo de cele menționate aici. Centrul pentru Cercetare explică alte beneficii ale colostrului și îl numește o cheie pentru sănătate, deoarece ajută la tratarea, prevenirea și menținerea unui corp sănătos funcțional din interior spre exterior.

Este esential de mentionat ca pentru cele mai bune rezultate, trebuie folosit numai colostru de înaltă calitate.

Cea mai mare concentrație de factori bioactivi care permit inițierea corectă a creșterii si întăririi sistemului imunitar poate fi găsită numai în produsele cu colostru recoltat in primele doua ore după fătare. Cercetările științifice arată clar că momentul obținerii materiei prime are o mare importanță.

De asemeni, modul în care colostrul este prelucrat are o importantă deosebită. Majoritatea substantelor din colostru sunt proteine ​​și, prin urmare, nu pot fi expuse la temperaturi ridicate pentru ca altfel își vor pierde proprietățile valoroase.

Singura metodă corectă de procesare se dovedește a fi procesul de liofilizare, adică uscarea la rece. Această metodă asigură păstrarea valorilor nutriționale ale colostrului, iar bioactivitatea acestuia este similară cu cea a materiei prime proaspete.

Compania Genactiv este singura care recoltează colostru în primele 1-2 ore după începerea alăptării. Datorită acestei proceduri, colostrul Genactiv conține cea mai mare concentrație de substanțe active. Colostrul produs de Genactiv nu este supus niciunei modificări artificiale. Noi recoltăm colostru doar de la vacile din cirezile proprii, atent monitorizate de medicii veterinari, iar colostrul este preluat doar de la vaci complet sănătoase, care trăiesc în condiții igienice perfecte și controlate.

În producție, folosim metoda noastră originală de uscare a colostrului utilizând procedee de liofilizare (uscare la rece). Prin urmare, colostrul nostru își păstrează întreaga valoare calitativă a produsului proaspăt. Astfel, componentele proteice active nu sunt denaturate.

Vă invităm să vă bucurati de beneficiile deosebite ale produselor Genactiv pe bază de colostru de calitate!


Coșul tău: