Ikona Transport prin curier rapid
Ikona Livrare in 24-48 de ore
Ikona Sistem de plata securizat, simplu si confortabil

Câteva cuvinte despre colostru

Câteva cuvinte despre colostru
Colostrul este primul lapte matern care apare la scurt timp după naștere. Este un lichid gros și galben, diferit de laptele de mai târziu. Datorită bogăției de ingrediente active, furnizează corpului nou-născutului vitamine, minerale și substanțe nutritive și îi construiește imunitatea. Colostrul bovin prezintă beneficii pentru intărirea sănătății și poate fi folosit de oameni ca adjuvant în tratamentul multor boli și consolidarea imunității.

Ce este colostrul?

Colostrul este lichidul secretat de glandele mamare ale mamiferelor femele: vaci, cai, oi, capre și oameni. Se formează la sfârșitul sarcinii și în primele câteva zile după naștere. Este primul aliment pentru pui, le stimulează imunitatea și îi protejează împotriva infecțiilor. Colostrul bovin (obținut de la vaci) este o sursă bogată de peste 250 de ingrediente active diferite având efect imunologic. Se compune din: imunoglobuline (în special clasa IgG, protejând împotriva agenților patogeni), lizozim (cu proprietăți bactericide), lactoferină (antibacteriană, antivirală și care inhibă creșterea celulelor canceroase), lactoză (furnizează energie, reglează activitatea microbiomului intestinal), vitamine și minerale. Colostrul conține colostrinină (un complex proteic), care ajută la ameliorarea simptomelor alergice, dar inhibă, de asemenea, dezvoltarea bolii Alzheimer. Previne acumularea proteinei beta-amiloide anormale din creier. Mai mult, colostrinina are un efect benefic asupra îmbunătățirii memoriei la pacienți.Cum afectează colostrul corpul nostru?

Compoziția colostrului este extrem de complexă. Pe lângă aminoacizi și proteine, conține și lipide, carbohidrați, vitamine, hormoni de creștere și calciu ușor digerabil. Bogăția ingredientelor active înseamnă că acesta are un efect pozitiv de promovare a sănătății asupra întregului corp. Are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, întărește oasele și dinții și previne dezvoltarea cariilor. În plus, scade tensiunea arterială, calmează modificările pielii (inclusiv acneea, rănile greu de vindecat) și susține starea de sănătate a pielii. Colostrul este utilizat în profilaxia infecțiilor cauzate de tulpini bacteriene patogene: coliforme, pneumonii, salmonella, listeria, Helicobacter pylori și stafilococi. De asemenea, prezintă activitate antivirală (virusul hepatitei B și C, citomegalovirus) și activitate antifungică.

Colostrul este indicat în combaterea stresului și oboselii cronice, în slăbirea generală a corpului, în special în perioada de toamnă și iarnă, precum și pentru sportivi în timpul antrenamentelor intense. Crește vitalitatea și funcțiile cognitive, întărește sistemul nervos și îmbunătățește memoria. Datorită conținutului de celule imune, susține dezvoltarea sistemului imunitar și menține apărarea naturală a corpului. Accelerează regenerarea corpului după efort fizic și mental, întărește corpul în timpul oboselii și ajută la reducerea efectelor stresului. Datorită conținutului de lactoferină și a derivaților peptidici, colostrul are un important efect anticancerigen. În studiile in vitro, acești compuși au fost eficienți împotriva liniilor celulare tumorale: fibrosarcomul MethA, carcinomul colonului C26 și melanomul B16F10. Mecanismul de acțiune s-a bazat pe inhibarea procesului de angiogeneză, adică formarea de noi vase de sânge în jurul tumorii. În plus, riscul de formare a metastazelor este redus. Colostrul afectează, de asemenea, aspectul și starea pielii, calmează leziunile acneice, eczemele și eczemele și 
accelerează vindecarea rănilor.

Colostrul animal este benefic oamenilor?

Datorită asemănării sale mari cu oamenii, colostrul de vacă este cel mai frecvent utilizat. Este absorbit în mod egal de oameni și pe deplin compatibil. În plus, vaca produce mai mult colostru și, prin urmare, poate fi folosită pe scară largă. Pe lângă colostrul de vacă, se mai folosește și colostrul de capră. De asemenea, este bine absorbit de corpul uman. Cu toate acestea, datorită naturii și mărimii animalului, posibilitățile de obținere a acestuia sunt limitate.

Ce colostru să alegi?

Colostrul este disponibil în farmacii sub diferite forme: pastile, tablete masticabile, lichide, precum și pulbere liofilizată în capsule și plicuri de unică folosință. Se găsește și în produsele de uz extern: unguente, creme cu proprietăți revitalizante și antirid, precum și șampoane și măști de păr.

Colostrul este o substanță naturală a cărui calitate poate varia în funcție de felul în care este recoltat. Acest lucru se datorează multor factori, inclusiv dieta efectivului de animale, vârsta animalelor, tipul de creștere, sezonul anului și condițiile meteorologice din perioada de colectare.

Modul corect de procesare a colostrului este foarte important, deoarece acesta permite menținerea conținutului bogat de ingrediente active și proprietățile acestora. Metoda de uscare la temperaturi ridicate este mai ieftină și mult mai rapidă, dar privează colostrul de multe ingrediente valoroase (proteine, imunoglobuline, factori de creștere).

Cel mai eficient mod de a obține un produs complet este liofilizarea. Acesta nu degenerează componentele proteice. Se bazează pe uscarea produsului prin congelare și apoi îndepărtarea apei prin sublimarea ghetii (trecerea de la starea solidă la cea gazoasă, omiterea stării lichide). Produsele obținute prin această metodă sunt de cea mai înaltă calitate și păstrează toate proprietățile ingredientelor active.

Cine ar trebui să folosească colostrul Genactiv?

Preparatele care conțin colostru bovin Genactiv sunt recomandate în primul rând persoanelor cu un sistem imunitar slăbit care deseori se luptă cu infecțiile. De asemenea, este recomandat persoanelor în vârstă, pacienților după antibioterapie sau terapie împotriva cancerului, dar și sportivilor. Persoanele slăbite, epuizate, expuse la stres și persoanele care au probleme cu sănătatea pielii, acnee sau răni greu de vindecat ar trebui si ele să folosească produsele Genactiv pe bază de colostru.

Colostrul cremă sau mască reduce seboreea, previne formarea punctelor negre, reduce inflamația și accelerează procesele de regenerare a pielii. De asemenea, prezintă proprietăți antirid și revitalizante.

Colostrul este disponibil și în formulele pentru sugari. Laptele îmbogățit cu ingrediente din colostru (în special lizozim) este utilizat pentru hrănirea copiilor prematuri, care sunt adesea expuși la diferite tipuri de infecții. În plus, o dietă îmbogățită cu colostru facilitează creșterea mai rapidă în greutate la copiii subnutriți. Preparatele care conțin colostru sunt ușor digerabile și sigure, deci pot fi administrate copiilor.

Colostrul poate fi administrat de pacienții care suferă de boli autoimune, după chimioterapie și radioterapie și în timpul convalescentei.

Care este cel mai bun mod de administrare al colostrului?

Cel mai bine este să vă administrați produsele cu colostru pe stomacul gol cu ​​apă la temperatura camerei. Perioada ideală de administrare variază, în funcție de starea corpului. Majoritatea persoanelor care folosesc colostrul se simt mai bine după patru săptămâni. Pentru cele mai bune rezultate, colostrul trebuie luat regulat.

Colostrul este util în prevenirea infecțiilor tractului respirator superior la copii și adulți. Trebuie utilizat cel puțin 8 săptămâni înainte de perioada bolii (toamna si primăvara). Cercetările arată că un astfel de timp poate preveni apariția unei răceli sau a gripei.


Coșul tău: