Ikona Transport prin curier rapid
Ikona Livrare in 24-48 de ore
Ikona Sistem de plata securizat, simplu si confortabil

De ce se recomandă administrarea de suplimente copiilor?

De ce se recomandă administrarea de suplimente copiilor?
Toți ne dorim să avem copii sănătoși, să îi vedem cum cresc frumos și armonios, iar de multe ori ne întrebăm dacă facem ceea ce trebuie, dacă nu cumva mănâncă prea puțin și poate ar trebuie să le dăm niște suplimente cu vitamine și minerale ca să îi ajutăm.

Toți ne dorim să avem copii sănătoși, să îi vedem cum cresc frumos și armonios, iar de multe ori ne întrebăm dacă facem ceea ce trebuie, dacă nu cumva mănâncă prea puțin și poate ar trebuie să le dăm niște suplimente cu vitamine și minerale ca să îi ajutăm. Însă trebuie să știm că dacă ne concentrăm asupra alimentației echilibrate încă din faza de concepție, apoi continuăm în timpul sarcinii și după naștere, nu avem de ce să ne fie teamă. Sunt foarte rare cazurile în care copiii hraniti echilibrat și sănătos de mici dezvoltă carențe alimentare – și atunci trebuie căutate alte cauze medicale.

Trei cuvinte cheie trebuie să ne ghideze deciziile zi de zi: moderație, varietate și echilibru. Alimentația trebuie să fie variată, să conțină alimente din toate grupele, dar în cantitate moderată. Și acest lucru este valabil atât pentru mamă sau femeia însărcinată, cât și pentru copil odată ce a început diversificarea. Bineînțeles, medicul pediatru sau medicul de familie va monitoriza periodic evoluția copilului, va recomanda anumite analize necesare și va putea constata dacă există anumite carențe. Respectarea indicațiilor medicului și menținerea echilibrului vor fi benefice pe termen mediu și lung asigurându-i copilului un start bun în viață.

Imunitatea reprezinta capacitatea organismului de a se apara de agenții patogeni - virusuri, bacterii, paraziți și toxine. Sistemul imunitar este un sistem complex de celule și molecule (anticorpi) al cărui rol este să asigure protectia împotriva agresorilor.

Sistem imunitar al copiilor este imatur și continuă să se dezvolte pana in jurul varstei de 11-12 ani

Necesarul de vitamine al unui copil poate fi asigurat exclusiv printr-o alimentatie echilibrata. În general, o dieta echilibrata, bogata in fructe, legume și fibre asigura necesarul de vitamine de care orice copil are nevoie. Dar cand alimentatia nu acoperă tot necesarul de vitamine sau suplimente, ori sunt perioade în care anumite produse lipsesc, este bine ca cel mic sa primeasca cele necesare și din alte surse.

Colostrul, cunoscut și sub numele de colastră, este un produs natural care susține dezvoltarea și menținerea imunității. Se formează în glanda mamară a tuturor mamiferelor în perioada perinatală, chiar înainte ca laptele obișnuit să apară.

Rolul colostrului este de a crea o barieră de protecție în organismul în curs de dezvoltare al nou-născutului.

S-a dovedit științific că folosirea Colostrului bovin poate aduce mari beneficii în susținerea și întărirea imunității nu numai la viței, ci și la oameni de diferite grupe de vârstă.

Oamenii de știință au observat că adulții tineri care au consumat colostru sunt mai puțin predispuși să dezvolte boli și, în același timp, durata infecțiilor respiratorii este considerabil redusă. Acest lucru este deosebit de important în perioada infecțiilor sezoniere, la care sunt expuși în special preșcolarii. Contactul cu alți copii mici din grupuri mari, efortul fizic, efectele secundare ale medicamentelor, precum și îmbrăcămintea inadecvată sau o dietă necorespunzătoare pot contribui la slăbirea imunității la copii. Din acest motiv, merită să introduceți suplimentarea cu colostru cu cea mai mare concentrație de ingrediente bioactive.

Proprietățile imunomodulatoare ale colostrului întăresc apărarea naturală a copilului. Componentele Colostrului bioactiv de la Genactiv au proprietăți antibacteriene, antifungice, antivirale și antiinflamatoare.

Pentru o dezvoltare fizică și cognitivă armonioasă a copiilor, este necesar ca suplimentele pentru copii sa fie utilizate luand în calcul o serie de aspecte bine stabilite și tinand cont de faptul ca acestea nu ar trebui sa inlocuiasca un regim alimentar variat și echilibrat. De aceea, produsele pentru copii trebuie sa fie utilizate la recomandarea medicului, tinand cont de doza zilnica recomandata, luand in calcul interacțiunea cu alte medicamente și respectand prospectul și indicațiile de pe eticheta produsului.

Un stil de viata sanatos, care pune preț pe mișcare, alimentatie si preventie, poate reprezenta modul prin care copilul își va asigura necesarul de vitamine și prin care va fi ferit de eventuale manifestări medicale.

Compania Genactiv a pregătit o gamă întreagă de produse cu colostru pentru copii, de cea mai înaltă calitate, sub diferite forme, pentru a răspunde așteptărilor chiar și celor mai pretențioși consumatori tineri.

Pentru copiii mai mici, cel mai recomandat este colostrul Genactiv sub formă lichidă sau colostrul Genactiv în pliculețe.

Colostrul lichid ar trebui să aibă o culoare alb-crem. Cand alegeți un produs trebuie să acordați o atenție specială culorii, deoarece produsele care se prezintă sub formă de lichid transparent incolor, nu conțin colostru natural.

Copiilor mai mari li se poate administra colostru în capsule masticabile sau colostru în pastile.

Este esential de mentionat ca pentru cele mai bune rezultate, trebuie folosit numai colostru de înaltă calitate.

Cea mai mare concentrație de factori bioactivi care permit inițierea corectă a creșterii si întăririi sistemului imunitar poate fi găsită numai în produsele cu colostru recoltat in primele doua ore după fătare. Cercetările științifice arată clar că momentul obținerii materiei prime are o mare importanță.

Aportul timpuriu garantează cele mai ridicate niveluri de agenți bioactivi. Deci, dacă colostrul este utilizat pentru a întări mecanismele sistemului imunitar al bebelușului, doar cel recoltat din primele două ore după naștere va fi cea mai bună soluție.

De asemeni, modul în care colostrul este prelucrat este și el la fel de important. Majoritatea substantelor din colostru sunt proteine ​​și, prin urmare, nu pot fi expuse la temperaturi ridicate pentru ca altfel își vor pierde proprietățile valoroase.

Singura metodă corectă de procesare se dovedește a fi procesul de liofilizare, adică uscarea la rece. Această metodă asigură păstrarea valorilor nutriționale ale colostrului, iar bioactivitatea acestuia este similară cu cea a materiei prime proaspete.

Compania Genactiv este singura care recoltează colostru în primele 1-2 ore după începerea alăptării. Datorită acestei proceduri, colostrul Genactiv conține cea mai mare concentrație de substanțe active. Colostrul produs de Genactiv nu este supus niciunei modificări artificiale. Noi recoltăm colostru doar de la vacile din cirezile proprii, atent monitorizate de medicii veterinari, iar colostrul este preluat doar de la vaci complet sănătoase, care trăiesc în condiții igienice perfecte și controlate.

În producție, folosim metoda noastră originală de uscare a colostrului utilizând procedee de liofilizare (uscare la rece). Prin urmare, colostrul nostru păstrează întreaga valoare calitativă a produsului proaspăt. Astfel, componentele proteice active nu sunt denaturate.

Procesul de liofilizare este cu siguranță mai lent și mai scump decât procesul de uscare la temperatură ridicată, dar garantează păstrarea proprietăților produsului natural.

Coșul tău: