Ikona Transport prin curier rapid
Ikona Livrare in 24-48 de ore
Ikona Sistem de plata securizat, simplu si confortabil

Putem folosi colostru dacă luăm antibiotice?

Putem folosi colostru dacă luăm antibiotice?
Se spune că imunitatea organismului uman apare în intestine. De ce? Conform celor mai recente studii, așa-numitele bacterii bune care alcătuiesc microflora intestinală sunt cheia imunității noastre.

Se spune că imunitatea organismului uman apare în intestine. De ce? Conform celor mai recente studii, așa-numitele bacterii bune care alcătuiesc microflora intestinală sunt cheia imunității noastre. Se pare că influența microbiotei asupra imunității și funcționării generale a corpului uman este mult mai mare decât se presupunea anterior. În revistele științifice, putem găsi rezultatele cercetărilor privind relația dintre bacteriile prezente în tractul gastro-intestinal și entitățile individuale ale bolii. În plus, s-a dovedit că un ingredient bine cunoscut, complet natural, are un efect pozitiv asupra dezvoltării microflorei: colostrul bovin.

Colostrul vă ajută intestinele să rămână sănătoase

Menținerea echilibrului în microflora contribuie la întărirea barierei intestinale, deoarece în intestinele sănătoase distanța dintre celulele epiteliale este mică. Datorită acestui fapt, toxinele și agenții patogeni, adică bacteriile care cauzează boli, nu pătrund în fluxul nostru sanguin. Dacă această barieră are breșe, suferim de diferite afecțiuni precum boli autoimune, hipersensibilitate alimentară sau chiar cancer.

Având în vedere rolul bacteriilor bune în corpul nostru, putem vedea că acestea au o funcție de protecție și susțin activ mecanismele imune naturale. Acest lucru este deosebit de important în situațiile în care luăm antibiotice. Terapia cu antibiotice tulbură semnificativ compoziția florei intestinale naturale, iar aceasta, prin dezvoltarea disbiozei, poate contribui la deteriorarea mucoasei și la creșterea permeabilității intestinale

Ar trebui să utilizați colostrul în timp ce luați antibiotice?

Potrivit medicilor și oamenilor de știință, persoanele care iau colostru în timpul tratamentului cu antibiotice pot beneficia de mulți factori importanți. În primul rând, colostrul bovin acționează ca o componentă care protejează împotriva dezvoltării și progresului unei permeabilități intestinale excesive. Astfel, întărește corpul și inhibă dezvoltarea bolilor.

Prin urmare, într-o situație în care factorii externi - cum ar fi terapia cu antibiotice - provoacă modificări nefavorabile în compoziția microflorei, se recomanda administrarea de colostru pentru a o reconstrui eficient.

Cele mai mari beneficii ale colostrului sunt:

- sprijin pentru reconstrucția și dezvoltarea microbiotei,

- îmbunătățirea etanșeității barierei intestinale (epiteliu),

- susținerea mecanismelor imune naturale,

-efect protector asupra intestinelor și mucoasei gastrice.

Important, în cazul utilizării colostrului, nu au fost detectate contraindicații sau efecte secundare. Singura contraindicație pentru administrarea suplimentelor de colostru bovin este o alergie la proteinele din laptele de vacă.

Efectele colostrului bovin asupra sănătății intestinului

Colostrul bovin de înaltă calitate sprijină reconstrucția microflorei intestinale în situațiile în care este deteriorat. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că suplimentarea cu colostru nu este menită să înlocuiască sau să completeze microbiota fiziologică. Definim colostrul ca fiind un prebiotic, adică un set de substanțe care susțin dezvoltarea bacteriilor bune în intestin. Aceste substanțe includ, printre altele, lactoferina care stimulează creșterea tulpinilor probiotice de bifidobacterium.

Efectul pozitiv al colostrului asupra reducerii penetrării excesive a barierei intestinale a făcut obiectul cercetărilor efectuate de dr. Hałasa de la Universitatea de Medicină din Pomerania. Ca parte a experimentului, un grup de sportivi suplimentat cu colostru timp de 20 de zile. După acest timp, au fost examinate permeabilitatea barierei intestinale și concentrația de zonulină (un agent care elibereaza epiteliul intestinal) în scaun. Concluziile au fost clare - suplimentarea cu colostru a redus permeabilitatea excesivă intestinală (măsurată prin testul diferențial de absorbție a zahărului) și a scăzut concentrația de zonulină. Prin urmare, se poate concluziona că utilizarea colostrului este o modalitate eficientă și complet sigură de a restabili buna funcționare a intestinelor și, astfel, de a îmbunătăți starea întregului organism.

Administrarea de colostru în timpul tratamentului cu antibiotice: dozele și durata de utilizare

Produsele care conțin colostru bovin sunt destinate persoanelor de toate vârstele care nu prezintă simptome de alergie la laptele de vacă. În antibioterapie, afecțiuni cronice și infecții recurente, se recomandă administrarea de suplimente Genactiv Colostrum Colostrigen timp de 15 zile în cantitate de 2 doze de bază (o doză de bază este de 2 capsule 200 mg, 1 plic 500 mg sau 5 ml suspensie) și apoi în cantitate de 1 doză de bază pe zi pentru următoarele 30 de zile.

Coșul tău: